Image

Vi går snart in i fastan, tiden då vi brukar skala av saker för att göra plats för förberedelse att förstå vad Jesus gjorde i påsken. Att han dog för att han älskar oss och övervann döden för att vi alltid ska kunna ha gemenskap med Gud. Men i år känns det lite märkligt kan jag tycka, jag har redan skalat bort en massa saker. Jag umgås med några få människor och sitter mycket hemma. Ibland brukar jag fasta från internet eller något liknande, men i år så blir det svårt då så stor del av mitt liv är beroende av internet.

Så jag tänker så här: I år ska jag göra min fasta genom att lägga till. Jag ska göra en spellista med låtar, som påminner mig om vem Gud är, att lyssna på varje dag. Jag ska också följa den bibelläsningsplan som finns bifogad här nedan. Det är en plan för att läsa Lukasevangeliet under fastan, ni får gärna vara med mig!

Under fastan kommer vi även att mötas på onsdagsmornar kl 7.00 (17 feb-31 mars) för tio minuters morgonbön på zoom utöver bönetimmen på tisdagar. Ett sätt att sätta in vårt fokus mitt i veckan.
Så här ser min plan för fasteperioden ut:

Spellista att fylla på med varje dag
Följa bibelläsningsplanen och få rutin i mitt läsande
Att be tillsammans varje onsdag kl 7.00

Hur ser din plan ut?

– Magdalena Gustafsson