Här finns information om några olika verksamheter och organisationer som vi arbetar tillsammans med.

logga_equmeniakyrkanriksEqumeniakyrkan

Vi är en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen. Equmeniakyrkan har bildats av de tre tidigare kyrkorna: Baptistsamfundet, Metodistkyrkan och Missionskyrkan.

equmeniakyrkan.se

logga_equmenialilarutaEqumenia

Equmenia är Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation. Vi står för all verksamhet för barn och unga i Equmeniakyrkan. Jesus Kristus är Herre. Det är Equmenias grund. Allt vi gör och vill handlar om det. På tusen olika sätt.

equmenia.se

logga_hjortsbergagardenHjortsbergagården

Välutrustad läger, kurs- och konferensgård även lämplig till retreater. Gården drivs genom en ideell förening av Equmeniakyrkan Växjö tillsammans med Alvesta, Moheda och Lammhults Missionsförsamlingar och Brunnskyrkan  i Åseda

hjortsbergagarden.se

logga_erikshjalpenErikshjälpen Second Hand Växjö

Hos oss kan du fynda glas & porslin, möbler, lampor, kläder med mera. Du kan även fika i vårt trevliga café. Hela överskottet går till sociala och humanitära insatser utomlands och i Sverige. Butiken drivs i samarbete med Ulriksbergskyrkan och Equmeniakyrkan Växjö.

erikshjalpen.se

logga_vkrverksamheterVäxjö kristna råd

Kyrkorna tillsammans i Växjö som bland annat genomför gemensamma satsningar och evenemang.

Genom Växjö Kristna Råd är vi bland annat med och driver Kristen förskola, Kristen närradio, Sjukhuskyrkan och Diakonicentrum.

Kristen Förskola Växjö

Kristen närradio i Växjö

Sjukhuskyrkan

Diakonicentrum

logga_bildaBilda

Kultur och studieverksamhet sker i samarbete med Studieförbundet Bilda. Bilda har livsfrågor i fokus. Med kultur och bildning i olika former vill vi bidra till att människor möts och nya perspektiv skapas.

bilda.nu

logga_diakoniaDiakonia

Diakonia är en biståndsorganisation som bärs av kristna värderingar och arbetar tillsammans med lokala samarbetsorganisationer för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen.

diakonia.se

Panncentralen

Panncentralen är en öppen drogfri mötesplats till vilken man kan komma och umgås med sina vänner, grannar och lära känna nya människor. I caféet kan man köpa en billig fika, läsa tidniningen, spela sällskapsspel, gratis tillgång till dator och umgås med andra besökare. Vi har också en storbilds-tv där det finns möjlighet att titta på musik, kultur, film och sportevenemang.

Verksamheten på Panncentralen drivs av Ideella föreningen Dalbo i samverkan med:
Växjöbostäder,Diakonicentrum, Växjö kommun, Svenska kyrkan Växjö, Equmeniakyrkan och Hyresgästföreningen.