Gudstjänsten utgör en central mötesplats i Equmeniakyrkan Växjö. Gudstjänsten är öppen för alla. Det betyder att det inte är en samling enbart för medlemmar utan alla som vill vara med är välkomna.

gudstjanst

Gudstjänster och andakter brukar vara personliga i sitt tilltal och har en inbjudande atmosfär. Här delas frågor om livet och den kristna tron. Vi sjunger psalmer och lovsånger, deltar i böner, sång, musik och nattvard. Vi vill vara en hela livets kyrka. Därför vill vi att gudstjänsten ska beröra teman i livets olika perioder.

Vi firar gudstjänst varje söndag och vid livet olika högtider så som barnvälsignelse, dop, konfirmation, bröllop och begravning. Mångfalden återspeglar sig i Guds rike som en gränslös gemenskap. Ett befrielsens möte från instängdhet och rädsla till öppenhet och frimodighet.

Gudstjänsten är församlinglivets centrum där vår tro blir synlig och tydlig för omvärlden. Gudstjänsten är ett möte med Gud, den helige.

Gudstjänsten är även ett möte mellan människor, som samlas kring Jesus Kristus. Här återspeglas livets rytm i tacksägelse och i förbön från livets början genom vägval, i glädje och i sorg, till dess slut.

Foto: AnnaSara Dahlén Gotting

I samband med våra gudstjänster serveras kyrkkaffe med möjlighet för samtal och gemenskap.

Söndagsskola

Söndagsskolan är för alla som har svårt att sitta still under en hel gudstjänst.

Vi är med i början av gudstjänsten på söndagar klockan 10.00 och sedan går vi ner till söndagsskolans lokaler och hittar på olika roliga uppdrag med våra ledare.

Ett litet pyssel vi gjorde i söndagsskolan! Visst är vi fina? :-)

Ett litet pyssel vi gjorde i söndagsskolan! Visst är vi fina? 🙂

Du som är 4 år eller äldre är välkommen ner till den lilla gruppen! Mamma och pappa får antingen följa med eller sitta kvar på resten av gudstjänsten. Det bestämmer du! Om du är yngre än 4 år behöver du ha med dig en vuxen till söndagsskolan.

Välkommen!

Har du några frågor så kontakta Cicci Hagevi 0709-72 40 90

Gudstjänster med små och stora

Ibland kallar vi våra gudstjänster för Gudstjänst med små och stora. Ordet ”med” är viktigt i dessa gudstjänster. Vi vill att alla, oavsett ålder, skall vara med och och få möjlighet att bli delaktig.

Vi vill forma gudstjänsterna och dess innehåll på olika sätt så att fler kan ta emot.

Barnet och alla andra är viktiga i gudstjänsten med små och stora. Det är inte enbart genom åldern man är liten eller stor.