Equmeniakyrkan Växjö

Vi vill vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen. Här delar vi frågorna om livet och den kristna tron. En personlig kyrka som vill skapa mötesplatser för alla. Ett fint barn och ungdomsarbete är en bra början för att sedan vara hela livets kyrka. Du behöver inte veta om du tror på Gud för att komma hit. Här finns möjlighet för enskilt samtal med någon av pastorerna, som har tystnadsplikt och tystnadsrätt. Om du bara vill sitta ner för en stunds eftertanke, är du lika välkommen! Equmeniakyrkan Växjö har bildats av Missionskyrkan Växjö och Metodistkyrkan Växjö. Equmeniakyrkan Växjö
Equmeniakyrkan Växjö10 hours ago
På torsdag har vi sista trall&sprall för terminen. Det blir knytkalas! Välkommen kl 10.00
Equmeniakyrkan Växjö5 days ago
Vi ses på söndag 🌟🌟🌟
Equmeniakyrkan Växjö6 days ago
Varmt välkommen att fira att det är fredag med tacos och Gudstjänst. Vi går in där nere. Vi ses!
Equmeniakyrkan Växjö1 week ago
Save the date! Skriv upp och planera in höstens församlingsdag som startar med gudstjänst 10.00
Mer info kommer 🌟
Equmeniakyrkan Växjö1 week ago
Tacksam att jag får vara med i en församling som tror på en Gud som alltid möter oss där vi är i livet, som alltid är trofast och som säger ”oroa er inte”.
Tack för all kärlek idag, ser fram emot att fortsätta skapa mötesplatser i vår faders hus som förvandlar liv.

Kram från en rörd ny föreståndare ❤️
Equmeniakyrkan Växjö2 weeks ago
Ha en fin vecka så ses vi på söndag 🙏🏻
Equmeniakyrkan Växjö3 weeks ago
Sköna maj välkommen med skönhet och nyheter:
På söndag predikar Olle Sandvall istället för Olle Larsson, Cissi Hagevi leder.

Sara börjar som föreståndare 1 maj men installeras 12 maj.
Cissi jobbar kvar månaden ut men avtackas 9 juni.
John går upp till 80% från 6 maj.

Vi ser fram emot en ny månad, en ny säsong och att fortsätta skapa mötesplatser med vår skapare ❤️
Equmeniakyrkan Växjö4 weeks ago
Behöver du skjuts till gudstjänsten på Hjortsberga på söndag? 9.45 samlas vi för samåkning.

Trevlig helg 🌷🌷🌷
Equmeniakyrkan Växjö1 month ago
Välkomna till söndagens mötesplats.
10.00 Gudstjänst medverkar gör: Cissi Hagevi, Emanuel Tirenå, Clara Holme’n

Efteråt: församlingsmöte
Equmeniakyrkan Växjö1 month ago
Herren välsigne dig och bevarar dig där du är just nu och det du står inför in i en ny vecka.

Tack alla ni som gav av er tid och ert engagemang för att Gloriamässan skulle bli så fantastisk.

Tillsammans gestaltar vi Guds kärlek i den här världen.
Equmeniakyrkan Växjö2 months ago
Välkomna att lyssna, uppleva och ta emot söndagens gloriamässa 🌟
11.00 på söndag ❤️

Ny tidning ute nu.

december_2015_digitalt_100Här kommer nu årets sista tidning.

Temat är ”på flykt” och du kan till exempel läsa om bröderna Nimar och Ramseen flykt ifrån Syrien. Läsvärt är också texten om Panncentralen och om vad de gör där. Ledaren av pastor John Lindar berättar om en nybliven familj som får fly sitt hemland. Här finns också en reseberättelse till Israel/Palestina. Detta och mycket mer, finns att läsa här på nätet som pdf eller välkommen in i kyrkan och hämta ett tryckt exemplar.

Färdväg vidare

färdväg-vidare

FÖRNYELSE – UTVECKLING – VÄXT
Möjligheter för församlingen

Församlingens förnyelse, utveckling och växt ett av de övergripande målen för oss som är i Equmeniakyrkan. Det handlar om att medverka till självgående gemenskaper som på olika sätt gestaltar evangeliets attraktionskraft och glädje.

Resurser för församlingen

Vi tror på möjligheten till förändring och att den viktigaste resursen för den finns i församlingen, som i sig är ett Guds verk. Där det finns en längtan att få leva i Guds rikes kraftfält kan Gud skapa förnyelse, utveckling och växt.

bladfardvagvidare

5 B:n utmanar i Färdväg vidare

• Berätta om din tro och församling. Du behöver inte kunna allt, berätta om det du vill och det som är viktigt för dig.
  • Bry dig om dem du möter och din församling. Låt kärleken från bönen få konsekvenser för dem du ber för.
  • Be för dem i din närhet och för församlingen. Välj ut några som du särskilt ber för – för att de ska komma till tro och växa i tro. Bön gör hjärtat större.
  • Bjud med någon till kyrkan, kom särskilt ihåg dem du ber för.
  • Bli kvar och bli vän med nya människor i kyrkan. Våga pröva nya bekantskaper. Och om du får vänta på resultat – ge inte upp!

Ge en gåva

Vi vill vara hela livets kyrka med en bred verksamhet för alla åldrar. Vi vill möta människor genom hela livet, i alla livssituationer och erbjuda en öppen och välkomnande gemenskap.

Din gåva behövs, oavsett hur stor den är och oavsett vad du kan bidra med. Det kan till exempel handlar om pengar, tid, böner eller annat.

Kyrkoavgiften

kyrkoavggiften14

Du kan välja att stödja Equmeniakyrkan Växjö genom kyrkoavgiften som betalas genom skatten. Då dras 1% av din årsinkomst till kyrkoavgiften och du är med och stödjer vår församling samtidigt som du stöttar hela Equmeniakyrkan. Innan den 31 oktober måste du anmäla att du vill betala kyrkoavgiften till Equmeniakyrkan under 2015.

Mer information och anmälningsblanketter hittar du på
equmeniakyrkan.se/ge-en-gava/kyrkoavgiften

Fler sätt att ge

Du kan vara med och stötta oss ekonomiskt på många olika sätt. Bland annat kan du betala in pengar till våra bankkonton, genom kollekt vid gudstjänster eller med kort i vår kollektomat som står vid entrén.

equmeniakyrkanvaxjo.se/kontakt/ge-en-gava