Equmeniakyrkan Växjö

Vi vill vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen. Här delar vi frågorna om livet och den kristna tron. En personlig kyrka som vill skapa mötesplatser för alla. Ett fint barn och ungdomsarbete är en bra början för att sedan vara hela livets kyrka. Du behöver inte veta om du tror på Gud för att komma hit. Här finns möjlighet för enskilt samtal med någon av pastorerna, som har tystnadsplikt och tystnadsrätt. Om du bara vill sitta ner för en stunds eftertanke, är du lika välkommen! Equmeniakyrkan Växjö har bildats av Missionskyrkan Växjö och Metodistkyrkan Växjö. Equmeniakyrkan Växjö
Equmeniakyrkan Växjö2 weeks ago
På söndag är ni hjärtligt välkomna!
Equmeniakyrkan Växjö4 weeks ago
Nu på söndag är ni alla välkomna! Då ska vi på äventyr, kanske till och med gå på vatten!?!
Equmeniakyrkan Växjö4 weeks ago
På lördag har vi julmarknad. Välkomna
Equmeniakyrkan Växjö4 weeks ago
Just nu så är Riksstämman i full fart, förhandlingar och påverkanstorg! Över 200 vill vara här och vara med och göra skillnad🙏🏻 vilken fest!
Equmeniakyrkan Växjö1 month ago
Till helgen smäller det! Alla är hjärtligt välkomna på Gudstjänsterna i Katedrals aula 20.00 på lördag och 11.00 på söndag och även på musikcaféerna i Equmeniakyrkan på fredag 23.00 och lördag 21.30. Vi ses!
Equmeniakyrkan Växjö2 months ago
I morgon är ni välkomna för att samtala om detta. 18.30-20.00 vi ses.
Equmeniakyrkan Växjö2 months ago
Nästa lördag är ni välkomna på Jubileumskonsert! Kommer bli fin-fint, får inte missas. Hjärtligt välkomna!
Equmeniakyrkan Växjö2 months ago
Välkommen med på kurs! Leder gör Krister Gustafsson från Equmenia / Equmeniakyrkan Öst. För alla oss som finns i någon typ av ledande position.
Equmeniakyrkan Växjö2 months ago
På söndag firar vi gudstjänst där vi får möjlighet att tacka för Guds gåvor. Vill du skänka en skördegåva som sedan säljs vid kyrkkaffet så är det välkommet! Välkommen till gudstjänst!
Equmeniakyrkan Växjö3 months ago
På söndag är ni hjärtligt välkomna kl 19.00 på musikGudstjänst.
Equmeniakyrkan Växjö3 months ago
Hej! i veckan kommer flera HVB-hem i Växjö att stängas. Har du möjlighet att öppna upp ditt hem för någon som bott där så de får stanna kvar i Växjö där de går i skolan och har sina vänner? ta kontakt med Cicci Hagevi så försöker vi lösa detta tillsammans. 0709-724090 ingen kan göra allt men tillsammans kan vi mer.
Equmeniakyrkan Växjö
Equmeniakyrkan VäxjöEqumeniakyrkan Växjö har delat Equmenias inlägg.3 months ago
På torsdag är sista chansen att anmäla sig. Gört! Kommer bli riktigt bra.

Ny tidning ute nu.

december_2015_digitalt_100Här kommer nu årets sista tidning.

Temat är ”på flykt” och du kan till exempel läsa om bröderna Nimar och Ramseen flykt ifrån Syrien. Läsvärt är också texten om Panncentralen och om vad de gör där. Ledaren av pastor John Lindar berättar om en nybliven familj som får fly sitt hemland. Här finns också en reseberättelse till Israel/Palestina. Detta och mycket mer, finns att läsa här på nätet som pdf eller välkommen in i kyrkan och hämta ett tryckt exemplar.

Färdväg vidare

färdväg-vidare

FÖRNYELSE – UTVECKLING – VÄXT
Möjligheter för församlingen

Församlingens förnyelse, utveckling och växt ett av de övergripande målen för oss som är i Equmeniakyrkan. Det handlar om att medverka till självgående gemenskaper som på olika sätt gestaltar evangeliets attraktionskraft och glädje.

Resurser för församlingen

Vi tror på möjligheten till förändring och att den viktigaste resursen för den finns i församlingen, som i sig är ett Guds verk. Där det finns en längtan att få leva i Guds rikes kraftfält kan Gud skapa förnyelse, utveckling och växt.

bladfardvagvidare

5 B:n utmanar i Färdväg vidare

• Berätta om din tro och församling. Du behöver inte kunna allt, berätta om det du vill och det som är viktigt för dig.
  • Bry dig om dem du möter och din församling. Låt kärleken från bönen få konsekvenser för dem du ber för.
  • Be för dem i din närhet och för församlingen. Välj ut några som du särskilt ber för – för att de ska komma till tro och växa i tro. Bön gör hjärtat större.
  • Bjud med någon till kyrkan, kom särskilt ihåg dem du ber för.
  • Bli kvar och bli vän med nya människor i kyrkan. Våga pröva nya bekantskaper. Och om du får vänta på resultat – ge inte upp!

Ge en gåva

Vi vill vara hela livets kyrka med en bred verksamhet för alla åldrar. Vi vill möta människor genom hela livet, i alla livssituationer och erbjuda en öppen och välkomnande gemenskap.

Din gåva behövs, oavsett hur stor den är och oavsett vad du kan bidra med. Det kan till exempel handlar om pengar, tid, böner eller annat.

Kyrkoavgiften

kyrkoavggiften14

Du kan välja att stödja Equmeniakyrkan Växjö genom kyrkoavgiften som betalas genom skatten. Då dras 1% av din årsinkomst till kyrkoavgiften och du är med och stödjer vår församling samtidigt som du stöttar hela Equmeniakyrkan. Innan den 31 oktober måste du anmäla att du vill betala kyrkoavgiften till Equmeniakyrkan under 2015.

Mer information och anmälningsblanketter hittar du på
equmeniakyrkan.se/ge-en-gava/kyrkoavgiften

Fler sätt att ge

Du kan vara med och stötta oss ekonomiskt på många olika sätt. Bland annat kan du betala in pengar till våra bankkonton, genom kollekt vid gudstjänster eller med kort i vår kollektomat som står vid entrén.

equmeniakyrkanvaxjo.se/kontakt/ge-en-gava