Ny tidning ute nu.

december_2015_digitalt_100Här kommer nu årets sista tidning.

Temat är “på flykt” och du kan till exempel läsa om bröderna Nimar och Ramseen flykt ifrån Syrien. Läsvärt är också texten om Panncentralen och om vad de gör där. Ledaren av pastor John Lindar berättar om en nybliven familj som får fly sitt hemland. Här finns också en reseberättelse till Israel/Palestina. Detta och mycket mer, finns att läsa här på nätet som pdf eller välkommen in i kyrkan och hämta ett tryckt exemplar.

Färdväg vidare

färdväg-vidare

FÖRNYELSE – UTVECKLING – VÄXT
Möjligheter för församlingen

Församlingens förnyelse, utveckling och växt ett av de övergripande målen för oss som är i Equmeniakyrkan. Det handlar om att medverka till självgående gemenskaper som på olika sätt gestaltar evangeliets attraktionskraft och glädje.

Resurser för församlingen

Vi tror på möjligheten till förändring och att den viktigaste resursen för den finns i församlingen, som i sig är ett Guds verk. Där det finns en längtan att få leva i Guds rikes kraftfält kan Gud skapa förnyelse, utveckling och växt.

bladfardvagvidare

5 B:n utmanar i Färdväg vidare

• Berätta om din tro och församling. Du behöver inte kunna allt, berätta om det du vill och det som är viktigt för dig.
  • Bry dig om dem du möter och din församling. Låt kärleken från bönen få konsekvenser för dem du ber för.
  • Be för dem i din närhet och för församlingen. Välj ut några som du särskilt ber för – för att de ska komma till tro och växa i tro. Bön gör hjärtat större.
  • Bjud med någon till kyrkan, kom särskilt ihåg dem du ber för.
  • Bli kvar och bli vän med nya människor i kyrkan. Våga pröva nya bekantskaper. Och om du får vänta på resultat – ge inte upp!

Ge en gåva

Vi vill vara hela livets kyrka med en bred verksamhet för alla åldrar. Vi vill möta människor genom hela livet, i alla livssituationer och erbjuda en öppen och välkomnande gemenskap.

Din gåva behövs, oavsett hur stor den är och oavsett vad du kan bidra med. Det kan till exempel handlar om pengar, tid, böner eller annat.

Kyrkoavgiften

kyrkoavggiften14

Du kan välja att stödja Equmeniakyrkan Växjö genom kyrkoavgiften som betalas genom skatten. Då dras 1% av din årsinkomst till kyrkoavgiften och du är med och stödjer vår församling samtidigt som du stöttar hela Equmeniakyrkan. Innan den 31 oktober måste du anmäla att du vill betala kyrkoavgiften till Equmeniakyrkan under 2015.

Mer information och anmälningsblanketter hittar du på
equmeniakyrkan.se/ge-en-gava/kyrkoavgiften

Fler sätt att ge

Du kan vara med och stötta oss ekonomiskt på många olika sätt. Bland annat kan du betala in pengar till våra bankkonton, genom kollekt vid gudstjänster eller med kort i vår kollektomat som står vid entrén.

equmeniakyrkanvaxjo.se/kontakt/ge-en-gava