Equmeniakyrkan Växjö

Vi vill vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen. Här delar vi frågorna om livet och den kristna tron. En personlig kyrka som vill skapa mötesplatser för alla. Ett fint barn och ungdomsarbete är en bra början för att sedan vara hela livets kyrka. Du behöver inte veta om du tror på Gud för att komma hit. Här finns möjlighet för enskilt samtal med någon av pastorerna, som har tystnadsplikt och tystnadsrätt. Om du bara vill sitta ner för en stunds eftertanke, är du lika välkommen! Equmeniakyrkan Växjö har bildats av Missionskyrkan Växjö och Metodistkyrkan Växjö. Equmeniakyrkan Växjö
Equmeniakyrkan Växjö2 days ago
Ny vecka och vi ser fram emot helgens ekumeniska satsning i katedralskolan. HOPP för Växjö ✨ ni har väl läst om det i senaste #magazinet 💕
Lördag: 19.00nattvard och lovsångsgudstjänst
Söndag: 10.00 gudstjänst och barnmöte

Ha en fin måndag, och ta emot HOPP in i din dag!
Equmeniakyrkan Växjö6 days ago
I morgon är det tacolov från klockan 18. Gustav Nyberg predikar och Magda x2 leder lovsången. På söndag är det Gudstjänst med scoutinvigning! Hjärtligt välkommen.
Equmeniakyrkan Växjö2 weeks ago
Välkomna till kyrkan i helgen:
Lördag 18.00: musik och ljuständning medverkar gör DanInge Olsson
Söndag: 10.00 gudstjänst med nattvard och medverkar gör brasset

Välkommen till en ljus helg med mycket hopp.
Equmeniakyrkan VäxjöEqumeniakyrkan Växjö har lagt till 2 nya foton.2 weeks ago
Hopp för Växjö! Det närmar sig vår ekumeniska helg, du har väl bjudit in dina vänner ❤️
Equmeniakyrkan Växjö2 weeks ago
Höstlov 🍂✨
Equmeniakyrkan Växjö3 weeks ago
Nu är städningen igång så att vi kan fira gudstjänst i kyrksalen på SöNDAG, temat är en modig kyrka! Talande bild...
Välkommen till alla mötesplatser 🌸
Equmeniakyrkan Växjö3 weeks ago
Vi är påväg. I våra liv, i vår församling. Ibland blåser det, ibland skiner solen men oavsett omständigheter får vi idag påminna oss om orden från apostlagärningarna ”Gud är inte långt borta från någon ända av oss”
Igår möttes scouter, alpha/beta och goda krafter. Ikväll möts bönetimmen.

Vi ses, på vägen 💕
Equmeniakyrkan Växjö4 weeks ago
Om en månad Den 18 NOVEMBER är det stor ekumenisk gudstjänst i katedralskolan. ETT HOPP för Växjö! Skriv in datumet, bjud med dina vänner så SES vi där!

Fortsatt trevlig onsdag!
Equmeniakyrkan Växjö4 weeks ago
På fredag är det Tacolov igen! Cicci Hagevi predikar och ALLA är hjärtligt välkomna.
Equmeniakyrkan Växjö1 month ago
I helgen händer massa spännande, roliga och viktiga saker i kyrkan, vi ses väl!
Imorgon är det tonår, på lördag kvinnofrukost och på söndag gudstjänst med efterföljande församlingsmöte 💕
Equmeniakyrkan Växjö1 month ago
På fredag är ni välkomna på TACOLOV, 18-21, tacos, lovsång och predikan av Cornelia.

På söndag är det gudstjänst 10.00, det Blir trångt och härligt, vi firar gudstjänst en trappa ner i Bergösalen Cissi predikar och kören gloria medverkar.

Vi ses 🙏

Valborgskonsert

VM-brasset bjuder in till Valborgskonsert lördagen den 30 april kl. 19.00. Brasset självt bjuder på både sprakande och meditativ musik medan kören Gloria medverkar med vårsånger.

Innan du försvinner ut i vårnatten kan du inta ett gediget kaffebord där tilltugget enligt traditionen är bakat av brassmedlemmarna. Varmt välkomna.

Gudstjänst på Hjortsbergagården

logga_hjortsbergagarden
Söndag 13 Mars

Förmiddagsfika kl. 10.30 (40:-)

Gudstjänst kl 11.00

Predikan av Gunnel Noreliusson, Equmenia Region Öst.

Sång och musik av Åseda Brass

Middag kl. 12.15 Pris: 125:-

(anmälan senast 8 mars)

Seminarium kl.13.00

”Ett relevant språk i kyrkan”

Peter Bernhardsson leder seminariet

Barnaktiviteter under dagen.

Dagen avslutas med kaffe och kaka (40:-)

VÄLKOMMEN

Hjortsbergagårdens hemsida

ENDAGSRETREAT

Endagsretrat mars16Söka och finna Gud i allt

Välkommen till en dag då vi övar oss i tillit till kroppen, tystnaden och Gud. Mellan samlingar och måltider finns plats för vila, promenad, bön och läsning. Det finns även möjlighet för samtal med pastor och konsultation med sjukgymnast.
För dig som vill finns möjlighet att äta kvällsmat innan hemfärden. Meddela vid anmälan.

Lördag 5 mars kl. 08.30 – 17.15 (inkl. kvällsmat)

Retreatledare
Cicci Hagevi, pastor
Jon Sterner, sjukgymnast

Retreat 170 kr
Retreat+kvällsmat 200 kr

senast 27 februari till Cicci Hagevi

Läsfest

lasfest_bilda

Bokcafé

19 november kl.14.00-16.00

Kom och låt dig tipsas och tipsa andra om favoritböcker.

Enkelt fika serveras

Fri entré- ingen anmälan

Bokbytarhylla

under hela veckan (14-21 november) finns möjlighet att byta böcker på Bildas kontor  som ligger i equmeniakyrkan.

Har du en bok att lämna in kan du byta till en ny att ta med dig hem!

Arrangemangen är en del av Läsfest- mer info hittar du på www.lasfest.se

logga_bilda

Temakväll i globala veckan.

biskop_tenderoJord att leva på – mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår

Equmeniakyrkan Växjö gästas av biskop Joel Tendero från The United Church of Christ in the Philippines (UCCP) torsdagen den 19 november kl. 18.30. Kvällen är ett samarrangemang inom Kyrkorna i Växjö.

Biskop Tendero är en av sju biskopar i den socialt medvetna och kämpande kyrkan i Filippinerna. En viktig uppgift för honom är att vara rådgivare när kyrkan nu behöver tydliggöra sin profetiska röst och möta människors behov av att få leva som hela människor, skapade av Gud. ”Uppgiften fokuserar på förkunnelse som inkluderar såväl miljöansvar och klimatförändringar som rättvisa, fred och mänskliga rättigheter”, skriver biskop Tendero om sig själv.

Julmarknad & Auktion

pick_a_songLördag 21 november
13:00 Julmarknad med lotterier och servering
15:30 Andakt & Missionsauktion

Vi tar gärna emot gåvor som t.ex Bröd, Pajer, Sylt, Saft, Auktionsvaror mm
Vi tar även emot ostar till vår ”Prästostlotteri”. Färdigpackade ostar på ca 500 – 700 gr.
Lämnas i kyrkan fredag 20 november från kl 17:00.

Varmt välkomna och Tack för era gåvor!