Valborgskonsert

VM-brasset bjuder in till Valborgskonsert lördagen den 30 april kl. 19.00. Brasset självt bjuder på både sprakande och meditativ musik medan kören Gloria medverkar med vårsånger.

Innan du försvinner ut i vårnatten kan du inta ett gediget kaffebord där tilltugget enligt traditionen är bakat av brassmedlemmarna. Varmt välkomna.

Gudstjänst på Hjortsbergagården

logga_hjortsbergagarden
Söndag 13 Mars

Förmiddagsfika kl. 10.30 (40:-)

Gudstjänst kl 11.00

Predikan av Gunnel Noreliusson, Equmenia Region Öst.

Sång och musik av Åseda Brass

Middag kl. 12.15 Pris: 125:-

(anmälan senast 8 mars)

Seminarium kl.13.00

”Ett relevant språk i kyrkan”

Peter Bernhardsson leder seminariet

Barnaktiviteter under dagen.

Dagen avslutas med kaffe och kaka (40:-)

VÄLKOMMEN

Hjortsbergagårdens hemsida

ENDAGSRETREAT

Endagsretrat mars16Söka och finna Gud i allt

Välkommen till en dag då vi övar oss i tillit till kroppen, tystnaden och Gud. Mellan samlingar och måltider finns plats för vila, promenad, bön och läsning. Det finns även möjlighet för samtal med pastor och konsultation med sjukgymnast.
För dig som vill finns möjlighet att äta kvällsmat innan hemfärden. Meddela vid anmälan.

Lördag 5 mars kl. 08.30 – 17.15 (inkl. kvällsmat)

Retreatledare
Cicci Hagevi, pastor
Jon Sterner, sjukgymnast

Retreat 170 kr
Retreat+kvällsmat 200 kr

senast 27 februari till Cicci Hagevi

Läsfest

lasfest_bilda

Bokcafé

19 november kl.14.00-16.00

Kom och låt dig tipsas och tipsa andra om favoritböcker.

Enkelt fika serveras

Fri entré- ingen anmälan

Bokbytarhylla

under hela veckan (14-21 november) finns möjlighet att byta böcker på Bildas kontor  som ligger i equmeniakyrkan.

Har du en bok att lämna in kan du byta till en ny att ta med dig hem!

Arrangemangen är en del av Läsfest- mer info hittar du på www.lasfest.se

logga_bilda

Temakväll i globala veckan.

biskop_tenderoJord att leva på – mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår

Equmeniakyrkan Växjö gästas av biskop Joel Tendero från The United Church of Christ in the Philippines (UCCP) torsdagen den 19 november kl. 18.30. Kvällen är ett samarrangemang inom Kyrkorna i Växjö.

Biskop Tendero är en av sju biskopar i den socialt medvetna och kämpande kyrkan i Filippinerna. En viktig uppgift för honom är att vara rådgivare när kyrkan nu behöver tydliggöra sin profetiska röst och möta människors behov av att få leva som hela människor, skapade av Gud. ”Uppgiften fokuserar på förkunnelse som inkluderar såväl miljöansvar och klimatförändringar som rättvisa, fred och mänskliga rättigheter”, skriver biskop Tendero om sig själv.

Julmarknad & Auktion

pick_a_songLördag 21 november
13:00 Julmarknad med lotterier och servering
15:30 Andakt & Missionsauktion

Vi tar gärna emot gåvor som t.ex Bröd, Pajer, Sylt, Saft, Auktionsvaror mm
Vi tar även emot ostar till vår “Prästostlotteri”. Färdigpackade ostar på ca 500 – 700 gr.
Lämnas i kyrkan fredag 20 november från kl 17:00.

Varmt välkomna och Tack för era gåvor!