Equmeniakyrkan Växjö

Vi vill vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar – mig, dig och världen. Här delar vi frågorna om livet och den kristna tron. En personlig kyrka som vill skapa mötesplatser för alla. Ett fint barn och ungdomsarbete är en bra början för att sedan vara hela livets kyrka. Du behöver inte veta om du tror på Gud för att komma hit. Här finns möjlighet för enskilt samtal med någon av pastorerna, som har tystnadsplikt och tystnadsrätt. Om du bara vill sitta ner för en stunds eftertanke, är du lika välkommen! Equmeniakyrkan Växjö har bildats av Missionskyrkan Växjö och Metodistkyrkan Växjö. Equmeniakyrkan Växjö
Equmeniakyrkan Växjö7 days ago
Välkomna på Equmenias årsmöte den 8/2 och församlingens årsmöte den 9/2 ✨🙏🏻

Närmare i tid ligger söndagens gudstjänst då vi är tillbaka i rutinerna: klockan 10.00 ✨

Vi ses!
Equmeniakyrkan Växjö2 weeks ago
Välkomna att fira gudstjänst 11.00 med insamling till årets kampanj: att sprida hop(p) och ge fler barn chans att gå i skolan!
Equmeniakyrkan Växjö2 weeks ago
I Vår kommer vi göra Oslo Gospels Gloria-mässa. Här ser ni datumen för rep. Kom och var med du som vill sjunga eller dansa eller spela!
Equmeniakyrkan Växjö3 weeks ago
God fortsättning ✨ och välkommen på gudstjänst i UBK 10.00 ❤️
Equmeniakyrkan Växjö3 weeks ago
God jul ❤️
Equmeniakyrkan Växjö4 weeks ago
Några i församlingen har spelat in denna vackra låt och vi vill med dessa toner önska välsignade dagar innan JUL ❤️

(David, Elin Chamoun Robert Widmark Simon och John Lindar)

Equmeniakyrkan Växjö1 month ago
Tillsammans kan vi skapa en fridfull jul för varandra ✨
Onsdag: musiktilläggets julkonsert 19.00
Fredag: julspelsövning 18.00
Lördag: julkören övar 15-17
Söndag: andrum 11.00
Julafton: julspel 11.00 & midnattsmässa 23.0
Annandag jul: gudstjänst 11.00
30/12: ekumenisk gudstjänst i UBK 10.00

Välkommen ❤️
Equmeniakyrkan Växjö1 month ago
Igår delades fredspriset ut till människor som drivits av sin tro. Kamp och orättvisor och många svenska missionärer som kämpat i Kongo genom åren. Samtidigt pågår en kamp kring #rätttilltro
Skriv på, tillsammans gör vi skillnad!
Equmeniakyrkan Växjö1 month ago
Dop, dopförnyelse och medlemsintagning. Brassmusik, nattvard och kyrkfika. Här får vi mötas och dela hela livet 🙏🏻
Tack för idag 💕
Equmeniakyrkan Växjö1 month ago
Igår vid denna tid firade vi gudstjänst och sjöng hosianna, TACKSAMHETEN är stor för det vi fick uppleva tillsammans.
Idag är vi tillbaka i vardagen men budskapet om en Gud som kommer till oss bär vi med oss ❤️
Välkomna på söndag!
Equmeniakyrkan Växjö2 months ago
Just nu utgör vi teamet i kyrkan. Vi är olika men har samma längtan. Vi jobbar olika mycket % men vill samma sak. TILLSAMMANS med dig vill vi möta advent och ser fram emot söndagens gudstjänst där vi alla medverkar ❤️
Equmeniakyrkan Växjö2 months ago
Välkomna till en spännande helg 🌟
Fredag: tacolov
Lördag: julmarknad
Söndag: gudstjänst

Vi ses!

Valborgskonsert

VM-brasset bjuder in till Valborgskonsert lördagen den 30 april kl. 19.00. Brasset självt bjuder på både sprakande och meditativ musik medan kören Gloria medverkar med vårsånger.

Innan du försvinner ut i vårnatten kan du inta ett gediget kaffebord där tilltugget enligt traditionen är bakat av brassmedlemmarna. Varmt välkomna.

Gudstjänst på Hjortsbergagården

logga_hjortsbergagarden
Söndag 13 Mars

Förmiddagsfika kl. 10.30 (40:-)

Gudstjänst kl 11.00

Predikan av Gunnel Noreliusson, Equmenia Region Öst.

Sång och musik av Åseda Brass

Middag kl. 12.15 Pris: 125:-

(anmälan senast 8 mars)

Seminarium kl.13.00

”Ett relevant språk i kyrkan”

Peter Bernhardsson leder seminariet

Barnaktiviteter under dagen.

Dagen avslutas med kaffe och kaka (40:-)

VÄLKOMMEN

Hjortsbergagårdens hemsida

ENDAGSRETREAT

Endagsretrat mars16Söka och finna Gud i allt

Välkommen till en dag då vi övar oss i tillit till kroppen, tystnaden och Gud. Mellan samlingar och måltider finns plats för vila, promenad, bön och läsning. Det finns även möjlighet för samtal med pastor och konsultation med sjukgymnast.
För dig som vill finns möjlighet att äta kvällsmat innan hemfärden. Meddela vid anmälan.

Lördag 5 mars kl. 08.30 – 17.15 (inkl. kvällsmat)

Retreatledare
Cicci Hagevi, pastor
Jon Sterner, sjukgymnast

Retreat 170 kr
Retreat+kvällsmat 200 kr

senast 27 februari till Cicci Hagevi

Läsfest

lasfest_bilda

Bokcafé

19 november kl.14.00-16.00

Kom och låt dig tipsas och tipsa andra om favoritböcker.

Enkelt fika serveras

Fri entré- ingen anmälan

Bokbytarhylla

under hela veckan (14-21 november) finns möjlighet att byta böcker på Bildas kontor  som ligger i equmeniakyrkan.

Har du en bok att lämna in kan du byta till en ny att ta med dig hem!

Arrangemangen är en del av Läsfest- mer info hittar du på www.lasfest.se

logga_bilda

Temakväll i globala veckan.

biskop_tenderoJord att leva på – mänskliga rättigheter i klimatförändringarnas spår

Equmeniakyrkan Växjö gästas av biskop Joel Tendero från The United Church of Christ in the Philippines (UCCP) torsdagen den 19 november kl. 18.30. Kvällen är ett samarrangemang inom Kyrkorna i Växjö.

Biskop Tendero är en av sju biskopar i den socialt medvetna och kämpande kyrkan i Filippinerna. En viktig uppgift för honom är att vara rådgivare när kyrkan nu behöver tydliggöra sin profetiska röst och möta människors behov av att få leva som hela människor, skapade av Gud. ”Uppgiften fokuserar på förkunnelse som inkluderar såväl miljöansvar och klimatförändringar som rättvisa, fred och mänskliga rättigheter”, skriver biskop Tendero om sig själv.

Julmarknad & Auktion

pick_a_songLördag 21 november
13:00 Julmarknad med lotterier och servering
15:30 Andakt & Missionsauktion

Vi tar gärna emot gåvor som t.ex Bröd, Pajer, Sylt, Saft, Auktionsvaror mm
Vi tar även emot ostar till vår ”Prästostlotteri”. Färdigpackade ostar på ca 500 – 700 gr.
Lämnas i kyrkan fredag 20 november från kl 17:00.

Varmt välkomna och Tack för era gåvor!