färdväg-vidare

FÖRNYELSE – UTVECKLING – VÄXT
Möjligheter för församlingen

Församlingens förnyelse, utveckling och växt ett av de övergripande målen för oss som är i Equmeniakyrkan. Det handlar om att medverka till självgående gemenskaper som på olika sätt gestaltar evangeliets attraktionskraft och glädje.

Resurser för församlingen

Vi tror på möjligheten till förändring och att den viktigaste resursen för den finns i församlingen, som i sig är ett Guds verk. Där det finns en längtan att få leva i Guds rikes kraftfält kan Gud skapa förnyelse, utveckling och växt.

bladfardvagvidare

5 B:n utmanar i Färdväg vidare

• Berätta om din tro och församling. Du behöver inte kunna allt, berätta om det du vill och det som är viktigt för dig.
  • Bry dig om dem du möter och din församling. Låt kärleken från bönen få konsekvenser för dem du ber för.
  • Be för dem i din närhet och för församlingen. Välj ut några som du särskilt ber för – för att de ska komma till tro och växa i tro. Bön gör hjärtat större.
  • Bjud med någon till kyrkan, kom särskilt ihåg dem du ber för.
  • Bli kvar och bli vän med nya människor i kyrkan. Våga pröva nya bekantskaper. Och om du får vänta på resultat – ge inte upp!
Tagged on: